primarius-dr-tomislav-mladenovic

Primarijus dr Tomislav Mladenović bavi se dijagnostikom i lečenjem kožnih i polnih bolesti, kako u svom primarnom obliku ispoljavanja tako i u sklopu složenih stanja  reumatoloških, imunoloških i drugih  internističkih bolesti.

U svojoj višedecenijskoj karijeri kliničkog lekara i načelnika odeljenja Klinike za dermatotovenerologiju Vojno Medicinske Akademije, bavi se dijagnostikom i lečenjem najšireg spektra polnih i kožnih bolesti  koji se sreću u kliničkoj praksi.

Od 1989. godine  načelnik II odeljenja Dermatoovenerološke Klinike VMA.

Zvanje Primarijusa ima od 2000-te godine.

Član je najviših medjunarodnih udruženja, sekcija i akademija, autor stručnih i naučnih radova i publikacija objavljenih u najprestižnijim domaćim i inostranim časopisima.

Izdvojićemo samo najvažnije:

  • Evropska akademija za Dermatologiju i Venerologiju
  • Internacionalno Udruženje za teledermatologiju
  • Internacionalno Udruženje za dermoskopiju
  • Udruženje dermatovenerologa Srbije
  • Dermatološka sekcija Srpskog lekarskog društva

U polju dermatovenerologije, osim pregleda i dijagnostike kožnih i polnih bolesti, njegovo polje kompetencija prostire se do najsavremenijih dermatoloških i dermatohirurških procedura, u svrhu postavljanja dijagnoze kožnih i polnih bolesti kao i ranog otkrivanja malignih promena kože.

Uz procedure biopsije kože, dermoskopije kožnih promena (mladeža), dermatohirurških metoda kao i uklanjanja benignih promena kože radiofrekventnim talasima (lipom, fibrom, itd.) ostvaruje  zaokružen dijagnostičko terapijski pristup svakom pacijentu.

Tokom svoje karijere, osim učešća u naučnim i stručnim skupovima, posvećeno se bavi edukacijom mladih naraštaja dermatovenerologa iz naše zemlje i iz regiona.

 

U našoj klinici izvodi sve navedene dijagnostičke i terapijske procedure, dermatovenerološke preglede sa i bez dermoskopije i preglede na zahtev pacijenta.

Kolegium Medic Klinika Beograd