primarius-dr-tomislav-mladenovic

Primarijus dr Tomislav Mladenović bavi se dijagnostikom i lečenjem kožnih i polnih bolesti, kako u svom primarnom obliku ispoljavanja tako i u sklopu složenih stanja  reumatoloških, imunoloških i drugih  internističkih bolesti.

U svojoj višedecenijskoj karijeri kliničkog lekara i načelnika odeljenja Klinike za dermatovenerologiju Vojno Medicinske Akademije, bavi se dijagnostikom i lečenjem najšireg spektra polnih i kožnih bolesti  koji se sreću u kliničkoj praksi.

Od 1989. godine  načelnik II odeljenja Dermatoovenerološke Klinike VMA.

Zvanje Primarijusa ima od 2000-te godine.

Član je najviših medjunarodnih udruženja, sekcija i akademija, autor stručnih i naučnih radova i publikacija objavljenih u najprestižnijim domaćim i inostranim časopisima.

Izdvojićemo samo najvažnije:

  • Evropska akademija za Dermatologiju i Venerologiju
  • Internacionalno Udruženje za teledermatologiju
  • Internacionalno Udruženje za dermoskopiju
  • Udruženje dermatovenerologa Srbije
  • Dermatološka sekcija Srpskog lekarskog društva

U polju dermatovenerologije poseduje višedecenijsko kliničko iskustvo u dijagnostici i lečenju složenih internističkih i imunoloških stanja sa kožnim manifestacijama, ranog otkrivanja malignih promena kože, kao i dermatohirurgije kože najsavremenijim metodama.

Uz procedure dermoskopije kožnih promena (mladeža), diferenciranja njihove prirode (maligne ili benigne) bavi se i uklanjanjem promena na koži. Minimalno invanzivnim dermatohirurškim metodama uz upotrebu radiofrekventnih talasa  (RF nož), izvodi procedure uklanjanja kožnih promena (papilomi-bradavice, pigmentne promene, keratoze, kondilomi, fibrom, lipom i sl.) ostvarujući zaokružen dijagnostičko-terapijski pristup svakom pacijentu.

Tokom svoje karijere, osim učešća u naučnim i stručnim skupovima, posvećeno se bavi edukacijom mladih naraštaja dermatovenerologa iz naše zemlje i iz regiona.

Iza njega je višedecenijsko bavljenje humanitarnim radom.

U našoj klinici izvodi sve navedene dijagnostičke i terapijske procedure, ekspertske dermatovenerološke preglede i procedure iz oblasti minimalno invazivne i radiotalasne elektrohirurgije kože.

Kolegium Medic Klinika Beograd