Primarius dr Kristina Kostić - Kolegium Medic

Prim dr Kristina Kostić, specijalista dermatovenerologije i subspecijalista alergologije, rođena je 1972. godine u Beogradu.

Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu završila je oktobra 1997.godine sa prosečnom ocenom 9,08. Obavezni lekarski staž obavila u DZ “Sima Milošević”, Beograd.

Od 1998-2003. godine – lekar na specijalizaciji dermatovenerologije  u Klinici za kožne i polne bolesti  Vojnomedicinske akademije, a marta  2003. god. položila  specijalistički ispit iz dermatovenerologije u VMA  sa odličnim uspehom.

Od 2004. godine i dalje  zaposlena na mestu lekara specijaliste dermatovenerologije u Klinici za kožne i polne bolesti VMA.

Godine 2014.god  izabrana u zvanje Primarijusa.

Godine 2008. dobitnik nagrade Udruženja dermatovenerologa Srbije za najbolji rad predstavljen na inostranom kongresu u 2008-oj godini- Kongres Evropske Akademije dermatovenerologa.

Godine 2009. dobitnik  zahvalnice Srpskog lekarskog društva.

Član Evropske akademije za dermatovenerologiju  (EADV), Udruženja dermatovenerologa Srbije (UDVS),  Dermatovenerološke  sekcije Srpskog lekarskog društva, Srpskog udruženja za lečenje rana, Evropskog  udruženja za dermatoonkologiju (EADO) ,  Internacionalnog društva za dermoskopiju.

Dodatno usavršavanje iz oblasti dermoskopije- 2014. 2016., 2019 -. Napredni internacionalni kurs dermoskopije -Dr Giuseppe Argenziano. Aktivni učesnik i predavač u Školi atopije koja je namenjena edukaciji dece sa atopijskim dermatitisom.

2021. dobija zvanje subspecijaliste alergologije, (KCS Klinika za dermatovenerologiju, Medicinski Fakultet u Beogradu)

 

Usluge:
Ekspertski dermatovenerološki pregled, dermoskopija pigmentnih promena kože, biopsija kože za PH analizu, lečenje akni, dijagnostika i lečenje atopijskog dermatitisa, psorijaze, urtikarije, ekcema, bakterijskih, virusnih I gljivičnih oboljenja kože, alopecije i svih alergijskih bolesti i stanja u okviru dermatovenerologije.